Actualitate

800 de elevi din Călărași și Silistra, implicați activ într-un proiect transfrontalier important pentru viitorul lor

Conferința de lansare a proiectului ”Antreprenoriatul pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor”

La finele lunii august a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Antreprenoriatul pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor” 16.4.2.015,e-MS-ROBG 169, proiect finantat prin Programul Interreg V-A Romania Bulgaria 2014-2020. La lansarea proiectului au fost prezenți reprezentanții celor două licee implicate, reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, precum și câțiva operatori economici călărășeni.

Proiectul are o valoare de 288.951,06 euro  și se va desfășura pe o perioadă de 18 luni.

Lider de proiect este Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, iar parteneri sunt Colegiul Economic, Administrație și Servicii  “Atanas Burov” Silistra, Colegiul Economic Călărași, Asociația Partenerii 2000 și ONG Paralel Silistra.

Publicul țintă îl constitue  tinerii din zona transfrontalieră, nu mai puțin de 800 de elevi din cele două licee fiind implicați în buna desfășurare a proiectului.

Pornind de la identificarea problemele specifice ale celor două zone riverane, române și bulgare și anume insuficiența privind adaptarea meseriilor vocaționale cu mediul de afaceri, bariere de limbaj și lipsa educației antreprenoriale în contextul economic actual, cei implicați în proiect și-au propus ca tinerii celor două instituții de învățământ să învețe să creeze firme de exercițiu, să dobândească abilitățile unui manager de firmă responsabil și nu în ultimul rând, elevii implicați să beneficieze de instuiri lingvistice care îi pot ajuta în viitor dacă vor dori să desfășoare activități comerciale pe teritoriul municipiului Călărași (România), respectiv Silistra (Bulgaria).

La capitolul rezultate sunt stipulate câteva priorități majore proiectului: dezvoltarea unui sistem de învățământ la distanță prin intermediul nei platforme online ce va fi accesată de toții elevii implicați în proiect și introducerea în curricula școlară a ambelor licee a programelor comune de educație transfrontalieră.

Finalul prezentului proiectul va aduce un beneficiu nu numai elevilor care vor participa efectiv la proiect, ci unui număr de aproximativ 3500 de elevi care vor avea acces la platformă și vor contribui la dezvoltarea ocupării forței de muncă în zonă.

Related Articles

Back to top button